Cyberincident ANAC

Voor een klein deel van onze particuliere klanten worden voormalige 'GENERALI' polissen namens a.s.r. geadministreerd bij ANAC.

ANAC deelde ons als volgt mee:

"Op zondag 13 maart is ANAC het doel geweest van een cyberaanval. Hierdoor waren onze systemen niet beschikbaar. Direct na de ontdekking zijn er passende beschermingsmaatregelen genomen om de impact op de dienstverlening te beperken. Ook is er door externe specialisten een uitgebreid onderzoek gestart. We hebben een voorlopige melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) .

Omdat het onderzoek nog loopt kunnen wij op dit moment niet vaststellen of uitsluiten dat onbevoegden toegang hebben gehad tot gegevens en om welke gegevens het dan zou gaan. Wij vinden het belangrijk om u hiervan op de hoogte te brengen. Zodra er meer informatie bekend is geven wij een update op onze website www.anac.nl.

Herstel van onze systemen
Alles wordt ingezet om de systemen te herstellen. Omdat onze telefoniecentrale onderdeel is van ons netwerk, zijn we momenteel niet telefonisch bereikbaar. Dat melden wij ook op onze websites.

Verzoek om extra alert te zijn
Hoewel het nog niet duidelijk is of er gegevens in handen van derden zijn gekomen, vragen we u de komende periode extra alert te zijn op bijvoorbeeld verdachte e-mails, appjes en telefoontjes.

Wij betreuren dit voorval en het ongemak dat u hiervan ondervindt en bieden daarvoor onze excuses aan. Wij verwachten u met deze email voor nu voldoende te hebben geïnformeerd."

Ons kantoor, De Rotterdamse Adviesgroep is dus NIET ZELF doel geweest van een cyberaanval.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 21-03-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie